משרד הביטחון מציג: ההתקשרויות חסויות – וגם הספקים
המידע שקיבלנו:
נתחיל בחדשות הטובות: משרד הביטחון סוף כל סוף מסר לתנועה לחופש המידע את רשימת ההתקשרויות הכספיות שלו עם ספקים חיצוניים. ועכשיו לחדשות הפחות טובות: התנועה לחופש המידע ביקשה את הרשימה המלאה לשנים 2013–2014, אבל קיבלה רשימה שנכונה לשלושת החודשים הראשונים של 2014 בלבד – וגם היא מושחרת ברובה הגדול כך שקשה מאוד להבין ממנה משהו. כל זה בשל שיקולי ביטחון.
הממונה על חופש המידע במשרד הביטחון דינה פוליאק הסבירה במכתב לתנועה לחופש המידע כי גיבוש המידע הצריך הפקת דו"ח מחשב ייעודי עבור הבקשה, שהושקעו בו "שעות עבודה רבות של גורמי אבטחת המידע" במשרד הביטחון. לפני מסירת המידע אנשי אבטחת המידע סרקו ידנית את כל השורות בטבלה והשחירו את כל מה שלטענתם עלול לפגוע בביטחון המדינה. לבסוף הודפסו הקבצים והמידע נשלח בדואר, כדי שלא תהיה אפשרות להסיר את ההשחרות בצורה דיגיטלית.
התמונה הזו, שכוללת מידע חלקי ומושחר, אף שבחלק מהמקרים כלל לא ברור מה הסיבה לכך, מצטרפת לקביעות של ועדת לוקר ושל מבקר המדינה שמערכת הביטחון לא באמת מתנהלת בשקיפות מלאה. הם מאמינים בשקיפות, אבל שקיפות בסגנון משרד הביטחון.
אוהלים במאות אלפי שקלים
אז על מה משרד הביטחון מוציא את הכסף? האמת, עם כל ההשחרות האלה קשה להבין. מה שבולט לעין הוא שחלק גדול מאוד מההתקשרויות עם ספקים נעשה בפטור ממכרז, ולעתים למשרד הביטחון יש פטור מכך שתהיה לו סיבה לתת פטור ממכרז. כן, שווה לקרוא את המשפט הזה שוב.
כך למשל שילם משרד הביטחון 195 אלף שקל במרץ 2014 עבור שכירת אולם במקום חסוי עבור כנס חסוי ארצי. 2 מיליון שקל שולמו לספק חסוי עבור מזעור משהו חסוי. עוד 55 אלף שקל שולמו לספק חסוי עבור רכישת טלוויזיות LED בגודל 47 ו־55 אינץ'. 42 אלף שקל שולמו למיקרוסופט ישראל עבור התקנת מערכת **חסוי** (כך במקור) ל**חסוי** (כך במקור) מוצרי **חסוי** (כך במקור) ברשת **חסוי** (כך במקור).
על ההסעות להלווייתו של ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון שולמו 280 אלף שקל. השכרת גנרטורים להלוויה עלתה 99 אלף שקל והשכרת אוהלים עלתה עוד 80 אלף שקל. נראה שבמשרד הביטחון מזמינים לא מעט אוהלים – בסוף ינואר, למשל, שולמו 103 אלף שקל עבור השכרת אוהלים לאירועים לאבטחת שר הביטחון משה יעלון. אוהלים למבצע חסוי במרץ 2014 עלו 170 אלף שקל.
מיליון שקל שולמו לחברת 10ביס עבור שירותי אוכל לעובדי המשרד. בסוף מרץ 2014 רכש משרד הביטחון שעון אטומי מספק חסוי למטרה חסויה, במחיר כולל של 700 אלף שקל. פרופ' כלשהו מגוף כלשהו קיבל 1.4 מיליון שקל עבור מודל חסוי כלשהו. העסקת מר **חסוי** למטרה **חסוי** עלתה 174 אלף שקל.
באמצע פברואר שילם משרד הביטחון 412 אלף שקל עבור חומרי **חסוי** לניסוי **חסוי** ועוד 3.7 מיליון שקל לטובת חומרי **חסוי** למיגוני **חסוי**. עוד 1.5 מיליון שקל שילם המשרד למשרדי עורכי דין שונים לטובת טיפול בתביעות ארנונה. בינואר לקח משרד הביטחון יועץ אסטרטגי (שמו חסוי, כמובן) לטובת מנכ"ל המשרד הנכנס דן הראל, אם כי לא מצוין מה עלותו. 70 אלף שקל שולמו ליועץ אסטרטגי אחר, שהוצמד לראש אגף השיקום.
בינואר 2014 שילם המשרד כ־300 אלף שקל ליועץ חסוי בתחום הניו מדיה והאינטרנט. באותו חודש שילם המשרד כ־118 אלף שקל לייעוץ וליווי אישי למנהלים מרמת חטיבה ומעלה בעת כניסתם לתפקיד. בסוף אותו החודש שולמו 66 אלף שקל לטובת חברת הייעוץ של רון אייכל בתחום המאקרו־כלכלי. המשרד שילם גם 300 אלף שקל לארגון פעמונים לטובת סדנאות לכלכלת המשפחה.
נר וירטואלי ב-50 אלף שקל
אפילו זהותו של מי שכותב את הנאומים ל**חסוי** (המידע מושחר, אבל מי זה יכול להיות חוץ משר הביטחון או הרמטכ"ל?) נותרה חסויה. אותו כותב קיבל 70 אלף שקל על כתיבת הנאומים האלה. גם כתיבת תרחיש הייחוס הלאומי, שעל בסיסו נכתבת תוכנית העבודה של צה"ל ונבנה תקציב הביטחון, נעשית בידי גורם חיצוני, חסוי כמובן, בעלות של כ־75 אלף שקל. עיצוב גרפי לאפליקציית הדלקת נר בפייסבוק עלה כ־50 אלף שקל.
המשרד שילם לא מעט כסף לאוניברסיטאות השונות עבור פרויקטים חסויים תחת הכותרת "רעיון חדשני וייחודי": אוניברסיטת חיפה קיבלה 150 אלף שקל ואוניברסיטת בן־גוריון 200 אלף שקל. בנוסף, אוניברסיטת תל־אביב קיבלה כ־400 אלף שקל לטובת מחקרים בתחום כלכלת ביטחון ועוד 500 אלף שקל לסדנה בנושא מדע וטכנולוגיה וביטחון.
כלי רכב חסוי כלשהו שסופק על ידי יבואן פולקסווגן צ'מפיון מוטורס עלה 1.5 מיליון שקל. 16 מיליון שקל שולמו לארגון גמלאי צה"ל עבור שי שנתי, 3.5 מיליון שקל על תווי שי לפסח ברשת מגה לאזרחים עובדי צה"ל ועוד 20 מיליון שקל לתמיכה בארגון נכי צה"ל. עוד 165 אלף שקל שולמו לגורם חסוי לתחזוקת מערכת חסויה לניהול בתי עלמין צבאיים.
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 11 באוקטובר 2024האם מותר למשטרה להחרים שלטים בהפגנות? אלה נהלים
- 24 בספטמבר 2024בעקבות מאבק התנועה – פורסמו נתוני הפשיעה המעודכנים של המשטרה עד מחצית 2024
- 21 בספטמבר 2024רחלי אדרי בראיון פרידה: "למדינת ישראל יש די.אן.איי של הסתרת מידע"
- 19 בספטמבר 2024עתרנו נגד המשטרה: לחשוף את חוות הדעת הרפואית והמשפטית בנוגע לשימוש בגז פלפל לפיזור הפגנות
- 12 בספטמבר 2024התנועה חושפת את נתוני המשטרה: 981 בני אדם נרצחו בישראל בשש שנים, מתוכם 712 ערבים