חדשות
התנועה חושפת: באילו ישובים בארץ אותרו הכי הרבה ילדים מחוננים
נתוני התלמידים המחוננים והמצטיינים של ישראל נחשפים: במערכת החינוך למדו בשנת הלימודים האחרונה (תשע"ז) 15,429 תלמידים מחוננים מכיתות ג'-יב' (שנמצאים בכיתות מחוננים ומסגרות העשרה). מדובר בגידול של 1,399 מחוננים לעומת שנת תשע"ו.
הנתונים שהגיעו לידי התנועה מראים כי מחוז מרכז (בעיקר יישובים באזור השרון והשפלה) הוא המוביל עם 3,430 תלמידים מחוננים בכל שכבות הגיל (ביחס לאוכלוסיית התלמידים). במחוז תל אביב (גוש דן) יש 2,884 תלמידים מחוננים. במחוז חיפה (חדרה־קריות) יש 1,529 מחוננים, ובמחוז צפון – 2,436 תלמידים מחוננים. במחוז דרום יש 1,924 מחוננים ובמחוז ירושלים (העיר וסביבתה) 2,231 תלמידים מחוננים.
הנתונים מראים היכן אותרו הכי הרבה תלמידים מחוננים חדשים מבין הערים המובילות בראש (ביחס למספר התלמידים בשנתון האיתור – כיתה ב'). וכך מתברר כי גבעת שמואל צועדת בראש הטבלה עם 27 מחוננים, רמת השרון עם 45 מחוננים, בית אל עם 7 מחוננים, ירוחם עם 8 מחוננים, קריית אונו עם 32 מחוננים וגבעתיים עם 31 מחוננים.
עו״ד נירית בלייר, מנכ"לית התנועה לחופש המידע, אמרה כי "הנתונים שמשרד החינוך מחזיק על התלמידים במערכת החינוך הם כמעט אינסופיים וניתן ללמוד מהם רבות. כשהם נמצאים במחשבי הרשות ניתן להפיק מהם תועלת רבה, כשהם חשופים לציבור – התועלת רק יכולה לעלות לטובת הציבור כולו. בעבר כשנלחמנו בתנועה לחופש המידע על פרסום נתוני המיצ"ב, נתקלנו בטענות שהמעיטו ביכולת הציבור להתמודד עם המידע. השנים מראות שהציבור צמא למידע, וביקורת ציבורית היא המאיץ הטוב ביותר לשיפור וייעול תהליכים".
המידע שקיבלנו ממשרד החינוך:
- איפה גרים המחוננים
- איפה גרים המצטיינים
- מספר המחוננים היהודים/ערבים
- מפת המחוננים של ישראל – כתבה ב"ישראל היום"
פורסם תחת: חדשות, משרד החינוך
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 30 במרץ 2023עתרנו נגד משרד ראש הממשלה – לא מפרסמים את הוצאות המעונות בתקופת בנט ולפיד
- 28 במרץ 2023עתירת הסיכומים התקציביים – הודעה מעודכנת לבית המשפט
- 23 במרץ 2023עמדת אגף התקציבים – המסמך המלא
- 13 במרץ 2023עתרנו נגד המשטרה – מסרבת לחשוף מידע על מקרי הרצח בלוד
- 12 במרץ 2023טיסות ראשי הממשלה במסוקים משנת 2018