עלייה מדאיגה בפסילת מחברות בבחינות הבגרות – ורשלנות בטיפול במידע מצד משרד החינוך
מצער שבמשרד לא נאסף ונשמר כל מידע ברור על הסיבה לפסילת אלפי מחברות בגרות – כך מתברר ממידע שקיבלנו בעקבות בקשת מידע שביקשה לחשוף את היקף ההעתקות בבחינות הבגרות.
מהמידע שקיבלנו עולה כי כ־11.5 אלף מחברות בחינה נפסלו על ידי משרד החינוך בשנת הלימודים תשע"ו – עלייה של כ־2,000 לעומת תשע"ה. עם זאת, 50% מהתלמידים שערערו אחרי שבחינתם נפסלה – זוכו. מתמטיקה ואנגלית היו המקצועות שבהם נפסלו הכי הרבה בחינות, 7,198 ו־2,955 בהתאמה. עם זאת מהנתונים אין לדעת מהי הסיבה לפסילת המחברת. על פי משרד החינוך יש לכך שלל סיבות – מהעתקה ועד מחברת עם דף שנתלש, או מדבקה לא נכונה שהודבקה על מחברת הבחינה.
"איסוף ושמירת מידע נועדו לשרת את המערכת ולאפשר קידום מדיניות כמו חינוך לערכים של אמינות, מה שהיה מצופה במקרה זה. בחירת משרד החינוך להתעלם ממידע שזמין לו כל כך, היא מעילה של ממש בתפקידו כאחראי על חינוך הנוער", אמרה מנכ"לית התנועה עו"ד נירית בלייר.
פורסם תחת: חדשות, מידע שהשגנו, משרד החינוך
חדשות אחרונות
- 8 ביולי 2026חשפנו: 667 עובדים עזבו את משרד התחבורה בתקופת מירי רגב
- 8 ביולי 2026חשפנו את נתוני הפשיעה הלאומנית של מחוז ש"י: זינוק של 560% בטרור היהודי
- 3 ביולי 2026נתוני המשטרה: שיא בעליית יהודים להר הבית
- 1 ביולי 2026בדקנו: משלחת המשפיענים של שיקלי עלתה חצי מיליון שקל
- 30 ביוני 2026חשפנו: כמה עלה לנו כנף ציון