עלייה מדאיגה בפסילת מחברות בבחינות הבגרות – ורשלנות בטיפול במידע מצד משרד החינוך
מצער שבמשרד לא נאסף ונשמר כל מידע ברור על הסיבה לפסילת אלפי מחברות בגרות – כך מתברר ממידע שקיבלנו בעקבות בקשת מידע שביקשה לחשוף את היקף ההעתקות בבחינות הבגרות.
מהמידע שקיבלנו עולה כי כ־11.5 אלף מחברות בחינה נפסלו על ידי משרד החינוך בשנת הלימודים תשע"ו – עלייה של כ־2,000 לעומת תשע"ה. עם זאת, 50% מהתלמידים שערערו אחרי שבחינתם נפסלה – זוכו. מתמטיקה ואנגלית היו המקצועות שבהם נפסלו הכי הרבה בחינות, 7,198 ו־2,955 בהתאמה. עם זאת מהנתונים אין לדעת מהי הסיבה לפסילת המחברת. על פי משרד החינוך יש לכך שלל סיבות – מהעתקה ועד מחברת עם דף שנתלש, או מדבקה לא נכונה שהודבקה על מחברת הבחינה.
"איסוף ושמירת מידע נועדו לשרת את המערכת ולאפשר קידום מדיניות כמו חינוך לערכים של אמינות, מה שהיה מצופה במקרה זה. בחירת משרד החינוך להתעלם ממידע שזמין לו כל כך, היא מעילה של ממש בתפקידו כאחראי על חינוך הנוער", אמרה מנכ"לית התנועה עו"ד נירית בלייר.
פורסם תחת: חדשות, מידע שהשגנו, משרד החינוך
חדשות אחרונות
- 14 באוקטובר 2026עתרנו וחשפנו את הוצאות הביקור של שרה נתניהו בוושינגטון
- 12 באוקטובר 2026תקציב הקשר עם הבוחר למחצית הראשונה של 2026
- 12 באוקטובר 2026נתוני צה"ל: אלה היישובים עם הכי הרבה משתמטים
- 29 בספטמבר 2026עתירה תקדימית שהגשנו ליו"ר ועדת הבחירות: לחשוף את הבוטים של הליכוד
- 29 בספטמבר 2026חשפנו את הדו"חות הכספיים של ועד עובדי התעשייה האווירית