כאן מצנזרים בכיף – מידע על פעילות הצנזורה ב-2016-2017
בצנזורה הצבאית עובדים קשה – ומצנזרים לא מעט (גם חלק מהמידע שביקשנו). ובכל זאת, זו כבר השנה השנייה שאנחנו מצליחים לקבל מידע על עבודת הצנזורה. ובקשת המידע שהגשנו – ביחד עם העיתונאי חגי מטר ושיחה מקומית – נענתה בזריזות.
ועכשיו למידע: ■ כל יום וחצי הצנזורה פוסלת ידיעה שלמה, מתחילתה ועד סופה ■ היא מתערבת ביותר מ-20% מהידיעות שמוגשות לה ■ ב-7 השנים האחרונות נאסרו לפרסום 2,298 ידיעות ■ גם מספר הספרים שבהם הצנזורה התערבה נמצא בעלייה ■ אבל מתברר שכלי התקשורת מגישים פחות ופחות ידיעות לצנזורה.
ויש מידע שהם צנזרו גם מאתנו. למשל, פילוח של הידיעות על בסיס חודשי, כדי לא לחשוף "התרחשויות ביטחוניות" שסביבן התקיימו "מאמצים צנזוריאלים" ערים. הם גם סירבו למסור לנו נתונים על הפניות היזומות שלהם להסרת ידיעות שכבר פורסמו. (מידע שהם מסרו לנו בעבר).
למידע שקיבלנו:
לכתבה של חגי מטר על המידע ב"שיחה מקומית"
למידע שקיבלנו מהצנזורה בשנה שעברה
פורסם תחת: חדשות, משרד הביטחון
תגיות: ביטחון המדינה, עיתונות, צנזורה
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 24 בספטמבר 2026האם סולברג ישים סוף למשפיענים שעושים תעמולה פוליטית סמויה
- 23 בספטמבר 2026הוצאות נסיעת נתניהו לבית הלבן: 1.5 שקל מיליון ביומיים
- 17 בספטמבר 2026קיבלנו את הפירוט – עלויות הנסיעות של נתניהו לחו"ל ב-2025
- 16 בספטמבר 2026עיריית בני ברק מציגה: היקף חריג של העסקת עובדים אחרי גיל פנסיה
- 10 בספטמבר 2026חשפנו את הוצאות הטיפוח של ראשי הממשלה – 1.4 מיליון שקל