דילוג לתוכן העמוד

התנועה חושפת את דו"חות הפיקוח במעונות נעמ"ת – מתברר שהמצב בכי רע

ביקשנו ממשרד הבריאות את ממצאי דו"חות ביקורת התברואה שנערכו במעונות היום של נעמ"ת – ואל תשאלו מה קיבלנו. זה באמת קשה לקריאה. אבל חשוב שהמידע יהיה בחוץ, נגיש לציבור ההורים בלחיצת כפתור.

מזון מקולקל, צואת מזיקים, ציוד לא תקין ופסולת מפוזרת – אלו הם כמה תיאורים עדינים למה שראו עיניהם של פקחי משרד הבריאות. יותר מ-20 דו"חות על הנעשה במעונות נעמ"ת יוצרים תמונה קשה של הזנחה וסכנה בריאותית ממשית למאות תינוקות ופעוטות מגיל חמישה חודשים ועד גיל שלוש, השוהים במעונות במשך רוב שעות היום. בחלק מהמעונות נערכה הבדיקה עקב דיווחים על תחלואת ילדים, בחלק מהמעונות מדובר בביקורות חוזרות שברובן ליקויים רבים שלא תוקנו.

רשת מעונות יום נעמ"ת מונה 209 מעונות יום הפועלים ברחבי הארץ ומהווה רשת מעונות היום המפוקחים על ידי ממשלת ישראל הגדולה ביותר עם כ-16 אלף תינוקות ופעוטות.

עו"ד רחלי אדרי, מנכ"לית התנועה: "המידע מלמד על חשיבות הפיקוח הממשלתי על הפעלת מעונות היום בהם אנו מפקידים את היקר לנו מכל, את ילדינו. המדינה צריכה לשאוף להרחבת מערך הפיקוח של מעונות היום גם על גופים פרטיים, ועוד יותר מכך, שמידע מסוג זה יהיה חשוף ונגיש לכל אחד, תוך אפשרות לעריכת השוואות בין המעונות השונים והליקויים שנמצאו בהם".

פעוטות חולים, מזון מקולקל וזוהמה – לכתבה על המידע ב"וואלה"

דוחות הפיקוח במעונות נעמ"ת

Image_00013

בקשת המידע למשרד הבריאות

עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️