דילוג לתוכן העמוד

חדשות

התחרות לרגל 20 שנה לחופש המידע – יש לנו זוכים

והזוכים הם:

  • במקום הראשון (וב-5,000 שקל) זכתה נועה אסטרייכר.
  • במקום השני (וב-500 שקל) זכתה ריטה גרובר.

במקום השלישי (וב-500 שקל) זכה אביטל סנטו.

 תודה לכל המשתתפים בתחרות וברכות חמות לזוכים.

התחרות נערכה בשיתוף הקתדרה לזכויות אדם ע"ש אמיל זולא

תודה לשופטים:יו"ר הוועדה: ד"ר רועי פלד, חבר הנהלת התנועה ומרצה בכיר, בית הספר למשפטים, המסלול האקדמי המכללה למינהל.

חברי הוועדה: יוסי אבולעפיה, מאייר וסופר; עו"ד שרון אברהם-וייס, מנכ"לית האגודה לזכויות האזרח בישראל; רני בלייר, ראש תכנית לתואר ראשון בבית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר; שרה ג'יין חתוכה, אמנית ובמאית אנימציה.

דבר הזוכים:

נועה אסטרייכר: כעורכת בדסק החדשות של TheMarker וכותבת ב"הארץ", אני חושבת שאינפורמציה שנחשפת בעקבות בקשות לפי חוק חופש המידע היא יקרת ערך. הזכות לבקש – ולקבל – מידע על הנעשה בכספי ציבור, על אופן קבלת ההחלטות ועל האינטרסים של מקבלי ההחלטות היא זכות שיש לשמור עליה מכל משמר, במיוחד באקלים הפוליטי הנוכחי – בארץ ובעולם – שבו נוח להעלים עובדות, לעוות או לסלף את המציאות.

ריטה גרובר: נולדתי ברוסיה ועליתי לארץ בגיל 12. אני יודעת איך זה להתנהל מול הרשויות ברוסיה כשהזכות של הציבור לדעת ולקבל מידע אינה מובנת מאליה. ברוסיה עד היום עבור רוב הציבור כדי לקבל מידע צריך להיות זבוב על הקיר, ואני כל כך שמחה שבישראל זה כבר לא כך. כשהדמוקרטיה במגננה חשוב לתמוך בכוחות אזרחים וציבורים שמגנים על חופש הביטוי והזכות למידע מתוך אמונה שזה ציפור נפשה של החברה הליברלית.

אביטל סנטו, בוגר תואר שני בעיצוב במכללת שנקר, ועובד בתור מעצב גרפי בחברת הייטק. "בכרזה זאת לקחתי ענקי תרבות ורוח מהמאה ה-20 – וולטר ליפמן, אלברט איינשטיין וז'וזה סאראמאגו, ודרך ציטוטים שלהם העוסקים בחופש המחשבה יצרתי סינתזה עם התנועה לחופש המידע. חיבור זה בא להעביר את המסר שביסוד ההישגים התרבותיים הגדולים עומדת הזכות למידע, ביקורתיות וביטוי עצמי".