הולנד: חוק חופש המידע חל גם על הודעת ווטסאפ בטלפון פרטי
בהחלטה תקדימית קבע בית המשפט לעניינים מנהליים בהולנד כי מסרוני טקסט והודעות ווטסאפ שנשלחו במסגרת העבודה באמצעות מכשיר טלפון פרטי כפופים לחוק חופש המידע, המתייחס לכל מידע בעל אופי עסקי ללא תלות במדיה בה הוא מאוחסן.
ההחלטה לא חלה על מידע אישי או פרטי, ולרשות עומדות עילות לסרב לבקשת הפרסום. אחת העילות היא כאשר ההודעה כוללת התייחסות בעלת אופי אישי של השולח. ההחלטה גם לא מסמיכה את הגוף המנהלי לגשת למכשיר הטלפון הפרטי של העובד, אלא רק לבקש מהעובד להעביר את ההודעות הרלוונטיות. הגוף המנהלי רשאי לקבוע מדיניות לפיה לעובד אסור לעשות שימוש במכשיר פרטי לצורכי עבודה.
ומה אצלנו? בישראל אין כללים עדכניים וברורים ביחס לחובת עובדי ציבור לקיים תקשורת רק באמצעות מערכות מידע ארגוניות, למעט הנחיות גנז המדינה הדורשות התנהלות מסוימת לצורך זיכרון ארגוני ולהפקדת חומרים בארכיון המדינה. ולכן קיים חשש שמערכות המידע הפרטיות יהפכו – ולא מכוונה רעה – ל"עיר מקלט" נפרדת ובמקביל למערכות הרגילות, הרחק מעין הציבור.
לפני כשנה הובאה הסוגיה לפתחו של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה והוא קבע כי חוק חופש המידע לא חל על מידע אשר נמצא בטלפונים ניידים. במידה והעובד מחזיק בהודעות ווטסאפ עם מידע ציבורי עליו להעתיק את המידע למערכות ציבוריות.
בינתיים עתרה התנועה, ביחד עם עו"ד שחר בן מאיר, לחשיפת הודעות ווטסאפ של שרת המשפטים איילת שקד לפרקליט המדינה שי ניצן. אנו ממתינים לעמדתה.
הזכות למידע כוללת מיילים ומסרונים – מאמר של מנכ"לית התנועה ב"גלובס"
הנה תרגום מהולנדית של ההודעה לתקשורת:
חדשות אחרונות
- 28 באפריל 2025הרכישה הבעייתית של רפאל – בעקבות עתירת התנועה נחשף דוח הבדיקה על עסקת אירונאוטיקס
- 23 באפריל 2025חשפנו: עלויות הטקס הממלכתי לציון טבח ה-7 באוקטובר – 7.5 מיליון שקל
- 9 באפריל 2025ההסכם המושחר של תוכנית הבנייה מסביב לבית החולים הדסה
- 9 באפריל 2025רגב הבטיחה עמדת שירות בנתב"ג למילואימניקים. בדקנו אם היא קיימה
- 8 באפריל 2025מידע שחשפנו: פירוט החובות וההלוואות של המפלגות