אובמה: כל תכתובת המיילים בבית הלבן תישמר כדי שהציבור יוכל לעיין בה
הבית הלבן ישמור את תכתובות המיילים שלו, כדי לאפשר לציבור לעיין בהם. בהודעה שפירסם הבית הלבן נאמר כי טכנולוגיה חדשה תאפשר לשמור ולסווג את תכתובת המיילים כך שהם לא "יעלמו" כפי שקרה בשנותיו של מימשל בוש. המערכת החדשה תאפשר לעקוב אחר מחיקה לא מורשית של דואר אלקטרוני, וכן לגבות ולשחזר תכתובות מייל.
הודעת המימשל באה בעקבות מאבק ממושך שמנהלים ארגונים למען חופש מידע בארה"ב לפרסום את המיילים הנשיאותיים. לאחרונה הודיע הבית הלבן כי 22 מיליון הודעות דואר אלקטרוני, ש"נעלמו" בתקופת ממשל ג'ורג' בוש, נמצאו ויהיו נגישות לציבור החל מ-2014.
שני ארגונים בוואשינגטון העוסקים בשקיפות וחופש מידע – "ארכיון הביטחון הלאומי" ו"אזרחים למען אחריות ואתיקה בוושינגטון", הגישו לבית המשפט עתירה בעניין בשנת 2007 במטרה להביא לאיתורן של תכתובות המייל שמימשל בוש טען כי נעלמו.
לאחרונה פירסם מימשל אובמה מזכר על שקיפות בו הורה לכל הרשויות לנקוט בפעולות ליישום עקרונות של שיתוף הציבור במידע. בין השאר הנחה הנשיא את הרשויות לפרסם מסמכים רשמיים באינטרנט בפורמטים נגישים לציבור, שיאפשרו לו לערוך חיפוש המידע המתפרסם ולאנדקס אותו. כן הורה הנשיא להרחיב את היקף המידע שמפרסמות הרשויות אודות פעילותן, והמדיניות בה הן נוקטות, כדי לאפשר לציבור להשתתף בגיבושה.
על התחייבותו של אובמה לממשל פתוח
גם בסוכנות החלל נאסא נאלצו לחשוף את תכתובות המיילים בעקבות בקשה למידע
בישראל: רן חולדאי מתנגד לפרסום תקציב עיריית תל אביב בפורמט דיגיטלי
חדשות אחרונות
- 3 ביולי 2026נתוני המשטרה: שיא בעליית יהודים להר הבית
- 30 ביוני 2026חשפנו: כמה עלה לנו כנף ציון
- 30 ביוני 2026ביהמ"ש הורה לצה"ל למסור נתונים עדכניים על מספר המשתמטים
- 26 ביוני 2026נתוני פיקוח על ישיבות: נערכו 53 ביקורות – רק באחת נמצאו ליקויים
- 21 ביוני 2026פעילות הצנזורה ב-2025 – התערבה ב-15 ידיעות ביום בממוצע