חוות דעת משפטית (פרפרזה) – בנייה בשוק הסיטונאי בחברון
לפני כשנתיים גיבשו במשרדו של היועץ המשפטי של משרד הביטחון חוות דעת משפטית בשאלה האם המינהל האזרחי רשאי לבנות שכונה למתנחלים ("מבנים רב־קומתיים למגורים ולשימוש קהילתי"). הבנייה המתוכננת אמורה להיעשות על גבי קומת החנויות הפלסטיניות בשוק הסיטונאי של חברון, למרות שדיירי החנויות מתנגדים לכך. חוות הדעת של היועץ המשפטי קבעה שאין מניעה לבנות במתחם. מאחר שצריך לחפור יסודות, מותר לצורך כך להרוס את החנויות ולבנותן מחדש – ללא הסכמת הדיירים הפלסטינים.
במשך שנה וחצי הסתיר משרד הביטחון את חוות הדעת המשפטית הזאת ורק אחרי מאבק ממושך שניהלנו, וכלל גם הגשת עתירה בעניין, הצלחנו לקבל מסמך של עיקריה.
אגב, אנחנו עדיין ממתינים שהיועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, יחשוף את חוות דעתו בעניין. אם ימשיך להתעקש לסרב – ניאלץ לעתור בעניין.
חוות הדעת של היועץ המשפטי של משרד הביטחון:
חוות הדעת בעניין השוק בחברוןפורסם תחת: מינהל אזרחי, משרד הביטחון
תגיות: המינהל האזרחי, משרד הביטחון, שוק סיטונאי חברון, שלום עכשיו
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 28 באפריל 2025הרכישה הבעייתית של רפאל – בעקבות עתירת התנועה נחשף דוח הבדיקה על עסקת אירונאוטיקס
- 23 באפריל 2025חשפנו: עלויות הטקס הממלכתי לציון טבח ה-7 באוקטובר – 7.5 מיליון שקל
- 9 באפריל 2025ההסכם המושחר של תוכנית הבנייה מסביב לבית החולים הדסה
- 9 באפריל 2025רגב הבטיחה עמדת שירות בנתב"ג למילואימניקים. בדקנו אם היא קיימה
- 8 באפריל 2025מידע שחשפנו: פירוט החובות וההלוואות של המפלגות