התנועה לקופות החולים: אמצו את החלטת ביהמ"ש ופרסמו את החלטות ועדות חריגים
בעקבות עתירת התנועה לחופש המידע הורה בית המשפט לעניינים מנהליים לפרסם את החלטות ועדת חריגים. מעתה, לחולים הזקוקים לתרופות שאינן בתוך הסל תהיה גישה למידע, שיסייע להם למצות את זכותם למימון. למשל, הם יוכלו לדעת איך התייחסה הוועדה לבקשות של חולים אחרים לתרופה או טיפול שאותו הם מבקשים לקבל.
התנועה טענה בבית המשפט כי בכוחה של הוועדה לדון אדם לחיים או למוות. הדברים נעשים במחשכים ובדלתיים סגורות — וניכר שהקופה מנסה להשאיר זאת כך. בקופת חולים כללית סירבו למסור את המידע בטענה שהפקתו – כלומר ריכוז כל ההחלטות ומחיקת הפרטים המזהים – תגרום להקצאת משאבים לא סבירה.
שופטת בית המשפט, אביגיל כהן, קבעה כי ההחלטות יתפרסמו, אך ללא הפרוטוקולים. את המידע נקבל בתוך שלושה חודשים. אנו מצפים שגם קופות החולים האחרות יאמצו במהרה את הנורמה החדשה.
את התנועה ייצגה בנחישות, ופרו בונו, עו"ד יערה וינקלר שליט, ממשרד קנולר ושות'.
פניית התנועה לקופות החולים
הפניה לקופת חולים לאומית הפניה לקופת חולים מכבי הפניה לקופת חולים מאוחדתתגיות: ועדת חריגים, קופות חולים, קופת חולים כללית, קופת חולים לאומית, קופת חולים מאוחדת, קופת חולים מכבי
חדשות אחרונות
- 14 בנובמבר 2025רגב טורס: עלויות השרה לחו"ל מסוף 2024 עד אוגוסט 2025
- 14 בנובמבר 2025המירוץ לדרכון – רשימת מקבלי הדרכונים הדיפלומטיים החריגים נחשפת (בערך)
- 12 בנובמבר 2025עתרנו נגד השר שיקלי ומשרד התפוצות – מסתירים התקשרויות עם קבלני תעמולה
- 10 בנובמבר 2025חשפנו: פירוט הוצאות נתניהו בניו יורק ובוושינגטון ב-2024
- 10 בנובמבר 2025לעזוב את סילמן – חשפנו את רשימת התקנים הלא מאוישים במשרד להגנת הסביבה