התנועה לקופות החולים: אמצו את החלטת ביהמ"ש ופרסמו את החלטות ועדות חריגים
בעקבות עתירת התנועה לחופש המידע הורה בית המשפט לעניינים מנהליים לפרסם את החלטות ועדת חריגים. מעתה, לחולים הזקוקים לתרופות שאינן בתוך הסל תהיה גישה למידע, שיסייע להם למצות את זכותם למימון. למשל, הם יוכלו לדעת איך התייחסה הוועדה לבקשות של חולים אחרים לתרופה או טיפול שאותו הם מבקשים לקבל.
התנועה טענה בבית המשפט כי בכוחה של הוועדה לדון אדם לחיים או למוות. הדברים נעשים במחשכים ובדלתיים סגורות — וניכר שהקופה מנסה להשאיר זאת כך. בקופת חולים כללית סירבו למסור את המידע בטענה שהפקתו – כלומר ריכוז כל ההחלטות ומחיקת הפרטים המזהים – תגרום להקצאת משאבים לא סבירה.
שופטת בית המשפט, אביגיל כהן, קבעה כי ההחלטות יתפרסמו, אך ללא הפרוטוקולים. את המידע נקבל בתוך שלושה חודשים. אנו מצפים שגם קופות החולים האחרות יאמצו במהרה את הנורמה החדשה.
את התנועה ייצגה בנחישות, ופרו בונו, עו"ד יערה וינקלר שליט, ממשרד קנולר ושות'.
פניית התנועה לקופות החולים
תגיות: ועדת חריגים, קופות חולים, קופת חולים כללית, קופת חולים לאומית, קופת חולים מאוחדת, קופת חולים מכבי
חדשות אחרונות
- 28 באוקטובר 2026התנועה לוועדת הבחירות: פרסמו נתונים על הצבעה במעטפות כפולות
- 27 באוקטובר 2026עתרנו לוועדת הבחירות נגד עוצמה יהודית ו"הצל"
- 26 באוקטובר 2026עתרנו לוועדת הבחירות נגד מלוכדים, אבי רבינא והליכוד
- 26 באוקטובר 2026חשפנו: היישובים בהם צה"ל הציב מיגוניות
- 25 באוקטובר 2026הישג לתנועה: סולברג קבע כי שימוש בבוטים וחשבונות פיקטיביים אינו חוקי