דילוג לתוכן העמוד

נחשף היומן של השרה מירי רגב – כך היא מאזנת בין פוליטיקה לענייני משרדה

כמעט מחצית מלוח הזמנים של שרת התרבות והספורט, מירי רגב, בינואר עד ספטמבר 2019 הוקדש לטיפול בעניינים פוליטיים, אישיים ותקשורתיים — כך עולה מנתונים שהתקבלו לבקשת התנועה לחופש המידע. על פי הנתונים, רגב הקדישה באותם חודשים 450 שעות לענייני משרדה והכנסת, לעומת יותר מ–400 שעות לפעילויות פוליטיות, אישיות או לראיונות בתקשורת.

בחודשים אלה נערכו בישראל שתי מערכות בחירות. רגב הפעילה בשתיהן ניידת שידור שבה הסתובבה בערים וקיימה שידורים בדף הפייסבוק שלה. לפי הלו"ז, היא בילתה 112 שעות רק בפעילות הקשורה בניידת השידור. עוד עולה כי רגב הקדישה 42 שעות לראיונות ומפגשים עם אנשי תקשורת. ב–21 בפברואר היא הקדישה יום שלם, מ–12:00 עד 21:00 ל"צילומי תקשורת". יותר מ–70 שעות היא הקדישה למה שכונה ביומן "מפגש חברים" או "פגישות אישיות".

יומנה של רגב מעורפל  ומספק תמונה מצומצמת של פעילותה במשרד התרבות והספורט. סדר היום שלה מתחיל לרוב לאחר 11:00. היא נוכחת באירועים ובטקסים רבים אך ממעטת לדווח על פגישות עם גורמי מקצוע, כולל אלה שבמשרד. רגב הציגה ביומן ימים רבים ושעות ארוכות המוגדרות "פגישת צוות משרד" או במונחים כלליים אחרים. על פי היומן, רגב נפגשה ארבע פעמים עם צוותי מבקר המדינה בנוגע לדו"חות על משרדה.

עו"ד רחלי אדרי, מנכ"לית התנועה לחופש המידע, מסרה: "לפני כעשור התחילה התנועה לפרסם את יומני השרים. לא פעם נתקלנו בחשדנות ובהמון הסתרות של מידע. נדמה שהסטנדרטים מתחילים להשתנות. במסירת היומן הנוכחי של שרת התרבות אפשר לראות הפנמה מסוימת של הנורמה".

תשובת משרד התרבות והספורט לבקשת המידע

תשובת משרד התרבות לבקשת המידע

 

עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️