התנועה עתרה נגד צה"ל: אינו מעביר מידע על פניות חיילים לקב"ן
האם צה"ל מסתיר כמה חיילים סובלים מבעיות נפשיות? לאחר שבמשך יותר מתשעה חודשים הצבא התעלם מבקשת מידע – נאלצנו לעתור נגדו. עתירת התנועה לחופש המידע הוגשה למשפט המחוזי בתל אביב בדרישה לכפות על צה"ל לחשוף כמה חיילים מופנים לקציני בריאות הנפש וכמה מאושפזים עם בעיות פסיכיאטריות, זאת לאחר שבקשה לנתונים על פי חוק חופש מידע זכתה להתעלמות.
בדצמבר 2020 פנה לצה"ל דן רוסו, סטודנט שמשתתף בקליניקה לחופש המידע בפקולטה למשפטים ע"ש שטריקס במכללה למינהל, מטעם התנועה לחופש המידע, וביקש לקבל נתונים על מספר נושאים שקשורים לבריאות הנפש בצבא. בין היתר ביקשו לקבל מידע על מספר החיילים ואנשי הקבע שפנו לשירותי קב"ן, אלו שהופנו למחלקות פסיכיאטריות וכמה מהם אושפזו בחלקות מעין אלו. כמו כן ביקשו בתנועה להבין כמה חיילים שוחררו משירות בעקבות המלצת בריאות הנפש.
למרות שפניות על פי חוק חופש המידע אמורות להיות מטופלות בתוך 30 יום, עד כה לא סיפקו בצה"ל לתנועה את המידע המבוקש, ועל כן עתרה האחרונה לבית המשפט המחוזי באמצעות עורך הדין אור סדן. "מצער שדובר צה"ל בוחר להתעלם מהוראות החוק, ולסרב, הלכה למעשה, להביא לידיעת הציבור מידע משמעותי על ההשפעות של השירות בצה"ל על המשרתים", אמר עו"ד סדן, "אין זה סוד שסוגיית ההשפעה הנפשית של השירות הצבאי עלתה למרכז השיח הציבורי בשנים האחרונות, וטוב שכך, ומדובר בשיח חשוב שנוגע לבתים רבים בישראל. על כן, מצופה היה כי צה"ל לא רק ישיב לבקשה באופן מהיר ומלא, אלא גם שיביא את המידע בעצמו לידיעת הציבור. נקווה שהמצב ישתנה במהרה".
פורסם תחת: חדשות
תגיות: אי מתן מענה, בריאות הנפש, צה"ל, קב"ן
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 1 ביוני 2026עתרנו וחשפנו – בקשות המידע שהשר בן גביר התערב בהן
- 26 במאי 2026עתרנו נגד משרד האוצר: מסרב לחשוף את מנגנון הסיוע ההומניטרי לעזה
- 21 במאי 2026בבחירות 2026 נדע קצת יותר – סולברג נענה לפניית התנועה
- 21 במאי 2026משרד החינוך מסתיר: עבודתה החשאית של הוועדה לענייני הסתה
- 15 במאי 2026התנועה למבקר המדינה: לבדוק שימוש לא ראוי של הליכוד בבוטים בבחירות