דילוג לתוכן העמוד

מחלקות היולדות מובילות בתביעות הרשלנות הרפואית

32% מתביעות הרשלנות הרפואית נגד בתי החולים ומערכת הבריאות בין השנים 2017 ל-2021 היו בנושא לידות – יותר מבכל תחום. כך עולה מדוח של חברת הביטוח הממשלתית ענבל, בעקבות פנייה של התנועה לחופש המידע. מהמידע מתברר שעד שנות הקורונה חלה עלייה מתמדת במספר התלונות שהוגשו נגד המוסדות שעליהם אחראי משרד הבריאות, וברקע הירידה בהיקף הפעילות של בתי החולים בשנים 2020 ו־2021 נרשמה גם ירידה בכמות התביעות.

"דוחות מהסוג הזה צריכים להיות נגישים לציבור בצורתם המלאה", אומרת עו"ד רחלי אדרי־חולתא, מנכ"לית התנועה. "צר לנו שנדרשו מספר פניות לענבל והדו"ח עדיין לא נמסר באופן מלא, שכן כבר ב־2010 בזכות התערבות בית המשפט החלו להתפרסם דיווחים חשובים של הקופות לפי שמות המוסדות הרפואיים ולא נסתפק בפחות מכך".

העיתונאי אדיר ינקו מספר מה יש בדו"ח:

ב-2019 הוגשו 756 תביעות בגין רשלנות רפואית נגד בתי החולים של משרד הבריאות לעומת 733 בשנת 2017.

הדוח מפרט את כמות התביעות שהוגשו נגד בתי החולים הממשלתיים, המרכזים הרפואיים הפסיכיאטריים ולשכות הבריאות של משרד הבריאות. ממנו עולה כי מחלקות היולדות מתמודדות לא רק עם הכמות הגבוהה ביותר מסך התביעות, אלא גם מתאפיינות בתשלומים הגבוהים ביותר שהועברו לתובעים בגין אותן תביעות. "מחלקת יולדות נושאת בנתח הגדול ביותר הן בכמות התביעות והן בעלותן", נכתב בדו"ח. "העלות הגבוהה נובעת בין היתר מכך שבמקרים רבים מדובר בתביעות המיוחסות לקטינים עם נזק ונכות משמעותיים".

11% מכלל התביעות עסקו במחלקות לרפואה דחופה (חדרי המיון) בבתי החולים; 7% בנושא כירורגיה כללית; 5% – מחלקות פנימיות; 5% על הטיפול במחלקות האורתופדיות. סכום הפיצויים שהועברו לכלל התובעים הגיע בשנת 2021 לשיא של 282 מיליון שקלים, לעומת 228 מיליון בשנת 2017.

הדו"ח על תביעות רשלנות

INBAL

 

לכתבה בידיעות אחרונות