דילוג לתוכן העמוד

עתרנו נגד משרד הבריאות: מסרב לחשוף את שמות החקלאים שבתוצרתם נמצאו חומרי הדברה בכמות חריגה

 

התנועה לחופש המידע עתרה נגד משרד הבריאות שמסרב לפרסם את שמות החקלאים והמשווקים שבפירות ובירקול שלהם נמצאו חומרי הדברה בכמות חריגה.

יש דברים שאין עליהם מחלוקת, למשל שפירות וירקות חיוניים לתזונה ושעודף חומרי הדברה במזון הם דבר מזיק. משרד הבריאות דוגם תוצרת חקלאית ובודק אם יש בה חומרי הדברה – אבל את התוצאות של הבדיקות הוא לא מפרסם באופן מלא, אלא רק באופן סטטיסטי. כלומר הוא מפרסם את אחוז החריגות שנמצאו בדגימות – אבל אין נתונים אצל איזה מגדל או משווק נמצאו חריגות.

כך למשל, אנחנו יודעים שבדגימות שנערכו בשנים 2019-2022 נמצא שב-63.3% מהנענע/מנטה יש חריגות בחומרי ההדברה, גם ב-56.8% מהפטרוזיליה נמצאו חריגות, וב-33.3% מעגבניות השרי. אבל מי המגדלים והמשווקים של התוצרת שמפוצצת בחומרי הדברה – את זה הוא לא חושף בפני הציבור.

משרד הבריאות לא טרח לענות לבקשת מידע שהגישה התנועה לחופש המידע בפברואר 2022. לכן עתרנו נגדו בגין אי מתן מענה. ואז – בחלוף 9 חודשים מהגשת בקשת המידע – קיבלנו תשובה ממשרד הבריאות. הם מסרבים למסור את המידע בגלל הקצאת משאבים לא סבירה. לטענת המשרד יש יותר מ-750 רשומות על חריגות בשימוש בחומרי הדברה אצל יבואנים ומשווקים בין השנים 2016 ל-2020. על פי חוק חופש המידע לפני מסירת שמותיהם על המשרד לבקש את הסכמתם, תהליך שדורש הקצאת משאבים לא סבירה. הסכמנו לצמצם את הבקשה רק ל-2020-2021 – שנה שבה לדברי המשרד נמצאו חריגות אצל 100 משווקים. אבל במשרד השיבו שגם פנייה למאה משווקים כרוכה בהשקעת משאבים בלתי סבירה.

ולכן נאלצנו לעתור לבית המשפט, באמצעות עו"ד עמית דויטשר.

העתירה נגד משרד הבריאות

העתירה נגד משרד הבריאות
עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️