ישראל אכן מתחמשת – הביקוש לנשק פרטי גדל פי 76 אחרי הטבח בעוטף
החזון של השר איתמר בן גביר מתגשם – ישראל אכן מתחמשת, ואחרי הטבח ביישובי העוטף, יש עלייה דרמטית ברישיון לנשק. ההקלות של השר בן גביר בקריטריונים (תבחינים) למתן הרישיונות לנשק האיצו את תהליך ההתחמשות עוד יותר. התנועה לחופש המידע ממשיכה לחשוף את הנתונים שמאחורי התהליך הדרמטי הזה, שמתרחש באופן מקומם עם מעט מדי שקיפות.
קיבלנו מהמשרד לביטחון לאומי נתונים שמראים את העלייה הדרמטית בהיקף ההתחמשות של אזרחי ישראל, אבל המשרד ממשיך להתעקש לא למסור לנו מידע על מי הם בעלי הנשק החדשים, למשל על חלוקת הנשק לפי יישובים או אזורים. המשטרה גם מסרבת למסור לנו מידע על כיתות הכוננות – ולכן נאלצנו לעתור לבית המשפט.
לדברי מנכ"לית התנועה, רחלי אדרי-חולתא, "יש נסיגה משמעותית בנכונות של המשטרה והמשרד לביטחון לאומי למסור מידע, כאשר כל הזמן הטיעון הביטחוני שב ועולה גם במקומות שהקשר בינם לבין ביטחון הוא קלוש. כאשר מסתירים נתונים שאין סיבה שהציבור לא יידע אותם, אנו חשדנים ביחס לאיך נעשתה ההקצאה והאם הדברים נעשו באופן הוגן, שוויוני ותוך שמירה על מינהל תקין. לצערנו, הפרטים שנחשפו עד כה לגבי תהליך חלוקת הנשקים בישראל מדאיגים ומעוררים תהיות, והתנועה פועלת בערכאות המשפטיות לקבלת הנתונים המלאים".
המידע שקיבלנו מהמשרד לביטחון לאומי
על המידע שקיבלנו בכתבה של עמיר קורץ ב"כלכליסט"
כמה כלי נשק יש בישראל – מידע קודם שקיבלנו מהמשרד לביטחון לאומי
פורסם תחת: חדשות
תגיות: איתמר בן גביר, המשרד לביטחון לאומי, כיתות כוננות, רישיון לנשק
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 9 ביוני 2026התנועה מציגה: איפה תצליחו לעבור טסט (ואיפה פחות)
- 3 ביוני 2026עתירת התנועה חשפה: אוריך נכנס לקריה 138 פעמים בזמן מלחמה
- 1 ביוני 2026עתרנו וחשפנו – בקשות המידע שהשר בן גביר התערב בהן
- 26 במאי 2026עתרנו נגד משרד האוצר: מסרב לחשוף את מנגנון הסיוע ההומניטרי לעזה
- 21 במאי 2026בבחירות 2026 נדע קצת יותר – סולברג נענה לפניית התנועה
