דילוג לתוכן העמוד

התנועה נגד צה"ל: מסרב למסור מידע על אישורים חריגים לחיילים לחופשות באיחוד האמירויות

התנועה לחופש המידע עתרה נגד צה"ל לאחר שסירב למסור מידע על אישורים חריגים לחיילים לחופשות במדינות איחוד האמירויות. ביקשנו את המידע בחלוקה לחודשים, דרגת נותן האישור ודרגת מקבל האישור משנת 2021 ועד יום הגשת הבקשה.

הבקשה הוגשה בסוף 2022 אבל רק במרץ 2023 הגיע המענה – סירוב למסור את המידע בנימוק שהוא יפגע בביטחונם האישי של חיילי צה"ל (סעיף 9(א)(1) לחוק).

השבנו לצה"ל שהמענה שלהם לא מנומק בהתאם לחוק, לפסיקה ולנוהל של היחידה הממשלתית לחופש המידע. והצענו להם לשקול אותו מחדש, בהתאם לסעיף 11 לחוק.

אבל בצה"ל הודיעו לנו שהם החליטו לא למסור את המידע, בלי לנמק ולפרט.

אנחנו הגשנו עתירה, באמצעות עו"ד דן רוזנטל.

בעתירה טענו שכל בקשת חופש מידע שעומדת בכללים ראויה למענה ראוי, ובמישור אינטרס הציבורי – מהמידע ניתן יהיה ללמוד על יישום פקודה צה"לית במציאות.

עתירת התנועה

Emirates-petition
עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️