דילוג לתוכן העמוד

מידע שחשפה התנועה: גופי הביטחון קיבלו תרומות בשווי של 154 מיליון שקל

הציבור התגייס ותרם לצה"ל בנדיבות מתחילת המלחמה. התנועה מפרסמת לראשונה את היקף התרומות לצה"ל ולגופי הביטחון – שהסתכם בכ-154 מיליון שקל מתחילת השנה. מהמידע שקיבלנו ממשרד האוצר מתקבלת תמונה על היקף התרומות ואופן חלוקתן.  ראוי שהמידע הזה יתפרסם באופן יזום ולא בעקבות פניית התנועה (אנו עדיין ממתינים שדובר צה"ל יפרסם מידע – אבל צה"ל לא עונה).

נתי טוקר כותב בדה מרקר על המידע:

התרומות כוללות ציוד רפואי, אמצעי הגנה ואמצעי לחימה. כמעט מחצית מסך התרומות — כ-70 מיליון שקל — הועברו לגופי הביטחון עבור ציוד טכנולוגי, אך המידע לגביהן ועל יעדן נותר מסווג. אפשר להעריך כי הן נותבו לפיתוחים טכנולוגיים שנועדו לסייע למערכת הביטחון בלחימה או באיסוף מודיעין, והמידע לגביהם תחת איפול בשל שיקולי צנזורה.

עמותת הימ"מ העבירה את התרומה הגדולה ביותר, בשווי 12 מיליון שקל, עבור ציוד לוחמה וציוד רפואי ליחידת הימ"מ של המשטרה. תרומה נוספת של כ-1.5 מיליון שקל של עמותת הימ"מ נותרה מסווגת. עמותת "בשביל המחר" קיבלה אישור לתרום 8 מיליון שקל עבור אפודים קרמיים, שעד כה התקבלו באופן חלקי. גם תנועת "אחים לנשק" העבירה עד כה תרומות בשווי 1.7 מיליון שקל עבור אפודים קרמיים.

חלק מהתרומות נועדו לפעילות מבצעית של ממש. גורם או גורמים אנונימיים העבירו תרומות בשווי 6.5 מיליון שקל למשרד הביטחון לרכש רחפנים. גורם אנונימי נוסף העביר למערך הסייבר במשרד ראש הממשלה תרומה בשווי 3.4 מיליון שקל עבור הכשרות.

חברת התוכנה הישראלית מאנדיי תרמה רישיונות שימוש בתוכנות החברה לכמה משרדי ממשלה, בשווי של כ-200 אלף שקל. מלבד מאנדיי, ברשימת התורמים המשמעותיים אין חברות ישראליות גדולות או אנשי עסקים ישראלים בולטים. עם זאת, ייתכן כי חלקם תרמו למערכת הביטחון בעקיפין, באמצעות עמותות או ארגונים שריכזו את התרומות.

בקשת המידע שהגשנו

בקשת המידע שהגשנו

תשובת משרד האוצר

Donations2IDF-letter

המידע שקיבלנו

 

התנועה לדובר צה"ל: פרסם מידע על התרומות הפרטיות לצה"ל

 

עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️