בזכות התנועה: בקשת המידע שהפכה לחוק – מיליוני שקלים יוחזרו לתושבים
חדשות משמחות: מאות מיליוני שקלים מגביית יתר של ארנונה יוחזרו לציבור, בזכות בקשת מידע של התנועה, שהתגלגלה להצעת חוק של חברי הכנסת מלול ומישרקי מש"ס. השבוע הצעת החוק עברה בכנסת.
שנתיים אחורה: שנת 2022 הגשנו כמה בקשות מידע לרשויות מקומיות שחשפו נתון מדהים – בקופות העיריות שוכבים מיליונים ששייכים לתושבים. נכון לאותה שנה הצטברו בעיריית תל אביב עודפי גביית ארנונה בסך 130 מיליון שקל, בעיריית ירושלים – 113 מיליון, בחיפה – 60 מיליון, בראשון לציון – 16 מיליון, ובבאר שבע – 6.7 מיליון שקל. כסף גדול.
העיריות לא חשבו להחזיר את הכסף הזה, והן גם לא היו מחויבות לעשות את זה ביוזמתן, ואפילו לא לדווח לתושבים על הכספים המגיעים להם.
השבוע שינינו את הכללים – החוק החדש מחייב אותן להחזיר את גביית היתר – בתוך 30 ימים.
את הצעת החוק יזמו חברי הכנסת ארז מלול ויונתן מישרקי מש"ס. השלטון המקומי התנגדו לחוק בטענה כי פרק הזמן הנדרש להשבה – 30 יום – קצר מדי. הם טענו כי הוא יטיל עליהם עומס בלתי הגיוני (להחזיר כסף לתושבים!), ויחייב עוד כוח אדם ושעות עבודה.
הטענה נדחתה בדיון בוועדת הפנים בכנסת, ובמקומה נקבע כי רק אם הרשות ביקשה פרטים מדויקים להשבת הסכום אך לא קיבלה אותם – היא לא תחויב להשיב את הסכום בעצמה.
את התנועה ייצגו בדיונים אורי סולד ועו"ד דן רוזנטל שעמדו על המשמר ודאגו שהשקיפות תישמר וגביית היתר תוחזר לציבור.
החוק ברשומות
החוק ברשומות
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 17 בדצמבר 2025עתרנו נגד משרד הביטחון בדרישה לחשוף את ההתקשרות עם קבלני הריסות בתים בעזה
- 16 בדצמבר 2025הילולת מירון 2025 – חשפנו את ההתקשרויות עם הספקים
- 7 בדצמבר 2025השר ברקת קבע שיא: 10 טיסות מתחילת 2025 – הנה הפירוט
- 7 בדצמבר 2025דברים שעשינו ב-2025 – עזרו לנו להמשיך
- 27 בנובמבר 2025חשפנו: רשימת ארגוני הסיוע לעזה שישראל אישרה – ואלה שפסלה