בעקבות עתירת התנועה נחשף – שיעור ההתחסנות נגד נגיף הפפילומה הוא רק 55%
התנועה לחופש המידע חושפת את נתוני ההתחסנות נגד נגיף הפפילומה בישראל, בחלוקה ליישובים. הנתונים מתפרסמים בעקבות שתי עתירות שהגישה התנועה נגד משרד הבריאות.
מהמידע שקיבלנו עולה שרק 55% מהתלמידים והתלמידות בישראל מחוסנים לנגיף הפפילומה ה-(HPV), שגורם לסרטן צוואר הרחם אצל הבנות ואצל הבנים יכול להוביל לסרטן הפין ויבלות באיברי המין.נ זכיר החיסון נגד הנגיף הוא חיסון מציל חיים שמונע תחלואה קשה של סרטן והדבקה בווירוס שהוא שכיח. מדובר על חיסון המוצע כחלק מחיסוני השגרה בבתי הספר לבנים ולבנות.
בהשוואה למדינות מערביות אחרות מצבנו לא מזהיר בלשון המעטה. במדינות כמו אוסטרליה, פורטוגל וספרד שיעורי החיסון נגד הנגיף גבוהים מ-90%.
קיימים פערים גדולים בשיעורי ההתחסנות בין בנים לבנות, בין ערי המרכז לפריפריה, בין יישובים חילונים לדתיים וחרדים.
כתב וואלה, אביחי חיים כותב על המידע שפרסמנו:
התנועה לחופש המידע חושפת פערים בין המתחסנים והמתחסנות בכיתה ז' לראשונה ובכיתה ח' ובין היישובים השונים בישראל בצפון, במרכז ובדרום. על פי הממצאים, ניתן לראות כי במודיעין עילית 0% מהבנות והבנים מתחסנים נגד נגיף הפפילומה. גם בקרית יערים תוצאות דומות עם 1% מהבנים המתחסן במנה הראשונה לעומת 0% במנה השנייה. כנ"ל אצל הבנות 4% במנה הראשונה ו-0% במנה השנייה. בבני ברק 1% בלבד מהבנות מתחסן נגד הנגיף, ו-3% אצל הבנים.
נתונים נמוכים גם נראים במצפה רמון – בין 21% מתחסנים לבין 47%. בירושלים – 30%-33% בלבד מחוסנים ל-HPV. בכוכב יעקב 13% מהבנים מחוסנים במנה הראשונה ואילו 14% במנה השנייה, מול 21% אצל הבנות המחוסנות במנה הראשונה והשנייה.
פערים משמעותיים ניתן לראות גם בעיר נתיבות עם נתונים נמוכים של התחסנות בין 22% ל-25% אצל הבנים והבנות. גם בערד הנתונים נמוכים מהממוצע הארצי ונע בין 31% ל-20% אצל הבנים והבנות. כנ"ל צפת עם 16% במנת החיסון השנייה אצל הבנות לעומת 24%. בקרית גת הנתונים נמוכים ונעים בין החיסון הראשון והשני סביב ממוצע של 45%.
גם בשדרות עם 19% במנה הראשונה לבנות ו-49% במנה השנייה, לעומת 22% אצל הבנים במנה הראשונה ו-37% במנה השנייה. גם באשדוד אפשר לראות ירידה מתחת לממוצע הארצי ופערים משמעותיים בין ההתחסנות בחיסון הראשון עם 45% אצל הבנים לעומת 27% במנה השנייה.
במועצה כסיפה בין הבנים לבנות כאשר במנת החיסון השנייה ישנה ירידה משמעותית מ-62%-68% ל-39%-46%. בכפר חב"ד הנתונים נמוכים הרבה יותר עם ונעים בין 2% בחיסון הראשון בכיתה ז' ל-7% בחיסון השני אצל הבנים. אצל הבנות אפשר לראות גם ירידה מ-9% ל-4% בין המנה הראשונה לשנייה.
בתל אביב שומרים על מודעות גדולה לנושא ותלמידיה נמצאים מעל הממוצע עם 71-72% בנות ובנים מחוסנים לנגיף במנה הראשונה, לעומת זאת במנה השנייה חלה ירידה קלה ל-67%-70%.
בחיפה נתונים מעט יותר נמוכים עם 63% מחוסנים אצל הבנים בחיסון הראשון לעומת 58% בחיסון השני, גם אצל הבנות קיימת ירידה מ-70% מחוסנות בחיסון הראשון ל-60% בלבד בחיסון השני. גם בפתח תקווה נתונים דומים הנעים סביב 65% בממוצע, כנ"ל ראשון לציון. בעיר נתניה ישנה ירידה בין המחוסנים הבנים בחיסון הראשון עם 54% ל-41% בחיסון השני. ב"ש מעל הממוצע הארצי עם בין 63% בחיסון הראשון ל-59%. רמת גן בין 67% ל-71%.
עו"ד הידי נגב, מנכ"ל התנועה לחופש המידע: "עצוב שמשרד הבריאות – מי שאמור לעודד את התחסנות הפפילומה בציבור התנגד לחשיפת המידע החשוב הזה. לא הגיוני שרק שנה לאחר הבקשה לקבלת המידע ולאחר שתי עתירות שנאלצנו להגיש לבית המשפט – רק אז המידע הציבורי הזה יימסר. מדובר בנתוני התחסנות שחייבים לראות אור באופן יזום על ידי משרד הבריאות דווקא בגלל הערך שיש לשקיפות בבקרה ובפיקוח הציבור ולא להישמר במחשכים".
חיסונים לפי יישובים
התחסנות ביישובים גדולים
התחסנות ביישובים קטנים
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 9 באפריל 2025ההסכם המושחר של תוכנית הבנייה מסביב לבית החולים הדסה
- 9 באפריל 2025רגב הבטיחה עמדת שירות בנתב"ג למילואימניקים. בדקנו אם היא קיימה
- 8 באפריל 2025מידע שחשפנו: פירוט החובות וההלוואות של המפלגות
- 7 באפריל 2025למשרד הבריאות אין נתונים עדכניים על היקף ההתאבדויות בישראל
- 2 באפריל 2025עתרנו נגד צה"ל: מסרב לחשוף מי האזרחים שנכנסים לעזה ולבנון ומה הנהלים