ביהמ"ש הורה לצה"ל למסור נתונים עדכניים על מספר המשתמטים
צה"ל המשיך להתעקש להסתיר את הנתונים על המשתמטים והעריקים גם בבית המשפט. בדיון שנערך בעתירת התנועה וישראל חופשית טענו נציגי הצבא כי לא קיים פילוח של עריקים ומשתמטים.
פנינו לצה"ל לפני יותר משנה וביקשנו את נתוני ההשתמטות. צה"ל לא השיב. רק אחרי שעתרנו לבית המשפט, הגיע מענה חסר, מתחמק ורע. בקיצור, צה"ל המשיך להסתיר.
הדיון התקיים בבית המשפט המחוזי בתל אביב בפני השופטת לימור ביבי. "למה אתם לא נותנים נתונים עדכניים על מספר המשתמטים והעריקים", שאלה השופטת. ונציג צה"ל השיב: "אין לנו". לא קיים פילוח כזה. "נקודה", אמר לבית המשפט, וביקש למחוק את העתירה.
השופטת לא אהבה את התשובה, "אתם בבחינת חוטא שיוצא נשכר", אמרה, וקבעה דיון נוסף. שבו אנחנו מאמינים שנקבל סוף סוף את המידע.
קשה להאמין שבשביל נתונים כל כך בסיסיים צריך בכלל להגיע לבית המשפט. אבל אנחנו לא נוותר. נמשיך להילחם עד שצה"ל יפנים שהנתונים באחת מסוגיות הליבה שקורעות את החברה הישראלית מבפנים – חייבים להיות גלויים לציבור. פרסום המידע יאפשר לציבור להבין האם צה"ל אכן אוכף את החוק באופן שוויוני.
תודה לעו"ד דן רוזנטל שייצג אותנו.
עתירת התנועה
פרוטוקול הדיון
המענה מצה"ל
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 17 בספטמבר 2026קיבלנו את הפירוט – עלויות הנסיעות של נתניהו לחו"ל ב-2025
- 16 בספטמבר 2026עיריית בני ברק מציגה: היקף חריג של העסקת עובדים אחרי גיל פנסיה
- 10 בספטמבר 2026חשפנו את הוצאות הטיפוח של ראשי הממשלה – 1.4 מיליון שקל
- 1 בספטמבר 2026השרים שהגישו הצהרת הון – ואלה שלא
- 31 באוגוסט 2026יש ביזה? בצה"ל מדווחים שרוב החקירות נסגרו