מה מנסה להסתיר השר יובל שטייניץ?
השר לנושאים אסטרטגיים, לענייני מודיעין וליחסים בינלאומיים, יובל שטייניץ (הליכוד), מסרב בשנה האחרונה לחשוף בפני הציבור את יומן הפגישות שלו – לאחר שכל שרי הממשלה עשו זאת, פרט לראש הממשלה, בנימין נתניהו. סירובו של שטייניץ עומד בניגוד להנחיית היועץ המשפטי לממשלה לכל השרים לפרסם את המידע על פגישותיהם ולהנחיה של משרד המשפטים.
במשרדו של שטייניץ, המסונף למשרד ראש הממשלה, מסרבים להעביר גם מידע על התקשרויות המשרד עם ספקים פרטיים והתקציבים המועברים לגופים אלה, כפי שעשו רוב משרדי הממשלה.
מקורות במשרד לעניינים אסטרטגיים אמרו לדה מרקר כי המשרד לא נענה לבקשות בשל אופיו וגופי הביטחון והגופים הסודיים שעליהם הוא אחראי. יש לציין כי שר הביטחון, משה יעלון, העביר את יומן הפגישות המלא שלו, אך הוא כלל חלקים רבים שהיו ריקים.
במארס 2014 העבירה התנועה לחופש המידע שתי בקשות לקבל את רשימת הספקים הפרטיים של המשרד ואת יומן השר, אך במשרד לא השיבו לבקשה – בניגוד לחוק חופש המידע. באוגוסט ובנומבר העבירה התנועה בקשות נוספות לקבל את רשימת הספקים, אך לא קיבלה תשובות.
התנועה לחופש המידע פנתה במסגרת החוק גם לשאר משרדי הממשלה, ורובם העבירו מידע בחודשים האחרונים. שלשום העבירו גם השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ, ושר החינוך היוצא, שי פירון, את יומני הפגישות שלהם לתנועה, והם נחשפו בפני הציבור. בחודשיים האחרונים העבירו יתר שרי הממשלה את יומני הפגישות.
מהיומנים שפורסמו ניתן היה ללמוד כיצד חילקו שרי הממשלה את זמנם וכמה ממנו הוקדש לעבודה במשרד ולקידום האינטרס הציבורי וכמה לנושאים אחרים. יומני הפגישות כללו מידע על פגישות עם פוליטיקאים, עיתונאים, אנשי עסקים, גורמי מקצוע במשרד, וגם זמן שהוקצב לנושאים פרטיים או מסווגים שבדרך כלל הושחר.
מהנתונים על ההתקשרויות עם ספקים פרטיים היה ניתן לגלות מידע על השכר של יועצים פרטיים במשרדי הממשלה, ואת האופן שבו המשרד משתמש בתקציבים שניתנו לו לרכישות למען עובדי המשרד והבכירים, למשל התקנת מקררים במכוניות השרד של השרים, קייטנות לעובדי המשרד, לינה במלונות וטיסות לחו"ל של עובדים ושרים, הוצאות אבטחה ומתנות וימי כיף לעובדי המשרד ולשרים.
"לצערנו, לא הצלחנו לקבל מידע מהמשרד למודיעין ועניינים אסטרטגיים", אומרת עו"ד אלונה וינוגרד, מנכ"לית התנועה לחופש המידע. "קשה לדעת אם מדובר בהתעלמות מכוונת שמעבירה את המסר שלפיו זכות הציבור למידע היא מהם והלאה, או פשוט במחדל ביורוקרטי המאפשר למשרד להתנהל במחשכים.
"מטריד מאוד לדעת שיש משרד שמתנהל ללא פיקוח ציבורי כלשהו. התפקיד שמילא שטייניץ עלה כסף רב למשלמי המסים והיה עליו להצדיק את הקיום שלו, אבל ללא יומני הפגישות אין לציבור דרך לשפוט אם מינויו לתפקיד היה מוצדק או לא".
פורסם תחת: חדשות
תגיות: בנימין נתניהו, ספקים
חדשות אחרונות
- 25 במרץ 2025נתונים שחשפנו – ציוני בחינות הבגרות של בתי הספר בישראל ל-2022-2023
- 16 במרץ 2025חשיפה: המשטרה מוציאה מיליוני שקלים על כיתור מפגינים
- 12 במרץ 2025המדינה מימנה לחברי הכנסת הוצאת משפט בסך 250 אלף שקל
- 5 במרץ 2025מידע שקיבלנו: יו"ר הכנסת אמיר אוחנה שילם 128 אלף שקל לכותבי נאומים
- 4 במרץ 2025דוחות משטרת התנועה נחשפים: אלה העבירות שהיא אוכפת