התנועה לבית המשפט: לחשוף מידע על השימועים שעורך משרד החינוך למוסדות חרדיים
ביוני 2015 פנה אלינו עו"ד יואב ללום, מנכ"ל ומייסד עמותת נוער כהלכה, וסיפר שכבר כמה שנים שהוא מנסה לקבל מידע ממשרד החינוך, והמשרד בתגובה – מתיש אותו. ללום והעמותה שהקים נאבקים באפליה העדתית ובחוסר השוויון במערכת החינוך במגזר החרדי. הוא ניצח בבג"ץ שהגיש נגד ההפרדה שהיתה ביישוב עמנואל בין הבנות האשכנזיות לספרדיות.
המידע שללום ביקש נוגע לשימועים שנערכים למוסדות חרדיים המפוקחים על ידי משרד החינוך. השימועים האלה מתקיימים אצל מנכ"ל המשרד במקרים שבהם מוגשת תלונה על התנהלות של בתי הספר. ללום ביקש לקבל את פירוט כל ההחלטות שהתקבלו בעקבות השימועים ואת האמצעים והעונשים שננקטו בעקבותיהם, אם היו. המשרד סרב למסור לללום את המידע שביקש כי טען שזו פגיעה בפרטיות, למרות שמדובר בבתי ספר ולא בבני אדם (על פי החוק – רק אדם נהנה מפרטיות, בניגוד למוסד, בית ספר, חברה או עמותה).
כתבנו מכתב בעניין למשרד החינוך – והם לא טרחו לענות לנו. אחרי כחודשיים הגשנו עתירה לבית המשפט, באמצעות עו"ד רחלי אדרי, היועצת המשפטית של התנועה, ועו"ד ללום.
בדיון בבית המשפט משרד החינוך המשיך לטעון טענות מוזרות של פגיעה בפרטיות, הוצאת מידע מהמרשם הפלילי, הקצאת משאבים בלתי סבירה ועוד כהנה וכהנה. בכתב התגובה המקדמית הוא ביקש שהעתירה תידחה על הסף, לשמחתנו שופט בית המשפט המחוזי בירשלים, ארנון דראל, דחה את בקשת משרד החינוך ודרש כי יגיש כתב תשובה. כמו כן נקבע מועד לדיון – ב-8 במאי 2016.
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 16 במרץ 2025חשיפה: המשטרה מוציאה מיליוני שקלים על כיתור מפגינים
- 12 במרץ 2025המדינה מימנה לחברי הכנסת הוצאת משפט בסך 250 אלף שקל
- 5 במרץ 2025מידע שקיבלנו: יו"ר הכנסת אמיר אוחנה שילם 128 אלף שקל לכותבי נאומים
- 4 במרץ 2025דוחות משטרת התנועה נחשפים: אלה העבירות שהיא אוכפת
- 25 בפברואר 2025מירי רגב הסתירה – התנועה חשפה: טקס המשואות 2024 – היקר בתולדות המדינה