לשכת נתניהו מציגה: הוצאות מעונות ראש הממשלה לשנת 2015: ההוצאות ירדו – ההסתרה גדלה
המידע שקיבלנו מלשכת נתניהו:
הוצאות מעונות ראש הממשלה ל-2015
הר של תירוצים – זו מה שיש בתגובת משרד ראש הממשלה לבקשת חופש המידע שהגישה התנועה לחופש המידע לחשיפת הוצאות המעונות בשנת 2015. משרד ראש הממשלה הוציא על מעונותיו של בנימין נתניהו יותר מ-16 מיליון שקל בשש השנים האחרונות. אנחנו ביקשנו לדעת על מה הוציאו את הכסף הזה. בקשות דומה הגשנו גם ליו"ר הכנסת ולבית הנשיא – והן זכו להתייחסות ראויה. רק משרד ראש הממשלה מערים קשיים ומתרץ תירוצים, כדי שלא לחשוף על מה כולנו משלמים.
הם השיבו לנו שיש להם קושי לאסוף את המידע ולהנגיש אותו לציבור, "הקצאת משאבים בלתי סבירה" הם קוראים לזה. הם משתמשים בכספי ציבור ולא טורחים שיהיה תיעוד מסודר? הם באמת מצפים מאיתנו להאמין שההוצאות והחשבוניות לא מאורגנות במחשב וניתן להוציא, לפחות את רוב המידע, בלחיצת כפתור?
גם הטענות שחשיפת חלק מהמידע יחשוף תמונה מעוותת, לא עומדות במבחן החוק או המציאות. הרשות חייבת לחשוף כל מידע שיש באפשרותה לחשוף. קשה לכם להתמודד עם העובדה שכסף ציבורי לא יכול להיות מבוזבז במחשכים, אל תשתמשו בו. שימוש בכסף ציבורי, דורש חשיפה ציבורית. אי אפשר לחמוק מכך ולא צריך.
אנחנו נמשיך להיאבק.
התקשורת מסקרת בהרחבה:
פורסם תחת: חדשות
תגיות: בנימין נתניהו
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 18 בפברואר 2026בגלל ההילולה במירון – משרד התחבורה מודה שקווי אוטובוס בוטלו ורכבות הוסטו לשימוש החוגגים
- 17 בפברואר 2026חשפנו: מה עשתה השרה סילמן ב-8 ימים בארה"ב בעלות של 350 אלף שקל
- 17 בפברואר 2026חשפנו: עלות הקמפיינים של הרשות לזהות לאומית יהודית – 13.6 מיליון שקל
- 15 בפברואר 2026נתניהו קרא באו"ם להיכנס לאתר הזוועות – חשפנו את נתוני הכניסות שלו
- 12 בפברואר 2026נתוני מפעל ההזנה – פחות ילדים מקבלים ארוחה חמה