השופט נועם: על המדינה להציג בפני בית המשפט את הוצאות ראש הממשלה ל-2014 ללא צנזורה
הגיע הזמן שבית המשפט יקבע שמה שנעשה בכסף ציבורי הוא גם מידע השייך לציבור. וכשראש הממשלה מבקש החזר על הוצאותיו מהקופה הציבורית – זכותנו לדעת על מה שילמנו. ראש הממשלה טוען שפרסום הוצאותיו יפגע בפרטיותו ו/או בביטחון המדינה ו/או שמסירת המידע מצריכה הקצאת משאבים לא סבירה. אנחנו חולקים עליו.
הדיון המשפטי בסוגיה הוא מעט מסובך. ננסה להסביר: ראש הממשלה עתר נגד המדינה! בגלל פרסום הוצאותיו ל-2014 בטענה שחשבוניות שמסרה המדינה פוגעות בפרטיותו. אנחנו עתרנו לבית המשפט כדי שמשרד ראש הממשלה יחשוף את הוצאות המעונות של נתניהו ל-2015 לפחות ברמת הפירוט שבה פרסמו נשיא המדינה ויו"ר הכנסת את הוצאותיהם. המדינה מצדה טענה שפרסום כל ההוצאות עלול לפגוע בביטחונו של נתניהו. השופט קבע שבדיון הבא הטענות לביטחון יישמעו בדלתיים סגורות, כלומר רק בנוכחות נציג הפרקליטות. התנועה ועורך דינו של נתניהו, יוסי כהן, יהיו מחוץ לדיון. נקווה שאחרי שהשופט ייחשף לפירוט המלא של ההוצאות, הוא יקבע מה אפשר לפרסם ומה לא.
בדיון עצמו השופט יורם נעם ביקש מהמדינה להציג בפניו את הרשימה המלאה של כל הוצאות מעונות ראש הממשלה ל-2014 ולא את הרשימה המצונזרת שנמסרה בעבר לציבור. השופט הבהיר כי בכוונתו לבחון את טענות המדינה לחיסיון ביטחוני על חלק מהוצאותיו של ראש הממשלה, וגם לדון בשאלה האם ובאיזה מידה יכול ראש הממשלה לטעון לפרטיות על הוצאות פרטיות שהוא מבקש לממן מהקופה הציבורית. אנחנו מקווים שסוף סוף, אחרי כמעט שלוש שנים, בית משפט בישראל יקבע שמה שנעשה בכסף ציבורי הוא גם מידע השייך לציבור. וכשראש הממשלה מבקש החזר על הוצאותיו מהקופה הציבורית – זכותנו לדעת על מה שילמנו.
תגיות: בנימין נתניהו
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 14 בפברואר 2025המשטרה הסתירה – התנועה חשפה: עלייה של 94% במספר הנרצחים בישראל; 74% מהם ערבים
- 14 בפברואר 2025"בריאותי תקינה" – ראש הממשלה נתניהו פרסם דוח בריאות ל-2024. בערך
- 12 בפברואר 2025בקשת מידע: מה ידעו בלשכת רה"מ על העיסוק הנוסף של היועצים בשיפור תדמית קטאר?
- 5 בפברואר 2025התנועה לממשלה: יש לחשוף את פרטי ההסכם עם חמאס
- 30 בינואר 2025בית המשפט ברח מבשורה: לא הכריע בשאלה האם קוד תוכנה הוא מידע שיש לחשוף לציבור