דילוג לתוכן העמוד

נתוני תמותה בפגיות בישראל

בעקבות פנית הפרקטיקום לחופש המידע במרכז הבינתחומי בהרצליה למשרד הבריאות חשף משרד הבריאות את נתוני תמותת פגים בבתי החולים במדינה. התמונה קודרת, כך מסתבר בהשוואה למצב במדינות מערב אירופה.

בבקשת חופש המידע שהוגשה נתבקשו גם סיבות המוות ומקרי הזיהומים במטרה להבחין בין המצבים השונים, אולם משרד הבריאות החליט שלא למסור מידע זה  ואף הדגיש כי "…אין במידע הגולמי כאמור כדי להעיד על טיב הטיפול ו/או "שיעורי הצלחה" הרלוונטיים לצמצום תמותה באשר המידע כאמור איננו משכלל נתונים של שבוע הלידה, משקל הילוד, מחלות גנטיות, תחלואה וכיו"ב נתונים בעלי השפעה חיונית, בין היתר,על שיעורי התמותה". כלומר, על אף שהמידע במלואו מוחזק בידי משרד הבריאות, נעשתה החלטה שלא לפרסם אותו. החלטה זו, כפי שאנו רואים אותה, עומדת בניגוד מוחלט לחוק חופש המידע שאינו נותן לרשות סמכות לסנן את המידע ולהחליט מה טוב לציבור לדעת ומה לא. 

משרד השנים מבטיח כבר מספר שנים לפרסם לציבור את נתוני הזיהומים בבתי החולים, לרבות מקרי התמותה בגינם. עד היום פרסם משרד הבריאות מידע מועט בנידון ובעיקר את הנתון המדהים לפיו מדי שנה נפטרים בין 4000 ל 6000 חולים כתוצאה מזיהומים נרכשים בבתי החולים, ביניהם אולי גם פגים. אנו ממשיכים ועוקבים אחר פעילות משרד הבריאות בנושא ומפעילים לחץ בלתי פוסק לפרסום המידע  במלואו. 

1. בקשת מידע- נתונים על זיהומים ותמותת פגים

תשובת משרד הבריאות

כתבה בחדשות 2

מצרפים בנוסף את פרוטוקול ועדת ביקורת המדינה שם נאמר על ידי ד"ר שמואל צנגן כך: "בשנת 2014 שכיחות הזיהומים הנרכשים בדם בפגים קטנים היה 4.02 ל-1,000 ימי אשפוז; זיהומים מצנתרים מרכזיים – 7 – פי ארבעה עד עשרה ממה שיש בעולם המערבי." 

עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️