אחרי פניית התנועה – משרד הבריאות החל לפרסם מידע על שיעור ההתחסנות נגד חצבת לפי יישובים
אנו נמצאים בעיצומה של התפרצות חצבת, הקשורה ישירות לירידה בשיעור ההתחסנות של הציבור. כששר הבריאות קורא לציבור לבוא ולהתחסן והמשרד משקיע בכך משאבים רבים, שאלנו את עצמנו – מה באמת שיעור ההתחסנות בישראל לפי יישובים.
התשובה שקיבלנו ממשרד הבריאות היתה שאין לו מידע כזה. המשרד שלח רק את שיעור המחוסנים לפי מחוזות ונפות, ולא לפי יישובים. למעשה גם המידע שהתקבל לפי נפות היה חלקי בלבד.
"נתוני הכיסוי החיסוני הם רק לגבי ילדים שנולדו ב-2014 (בני שלוש) וביקרו לפחות פעם אחת בטיפת חלב של משרד הבריאות, עיריות ירושלים, תל אביב או קופת חולים לאומית. נתון זה מייצג 75% מילדי ישראל. השאר הולכים לטיפת חלב או מקבלים חיסונים בקופות החולים, ויש לפנות אליהם לקבלת המידע" – נכתב בתשובת משרד הבריאות.
עברו כמה חודשים והמשרד השיק בגאווה אתר עם מפת יישובים ושיעורי ההתחסנות בהם. זאת התקדמות נאה לעומת התשובה שקיבלנו, אבל למרבה הצער גם הפעם המידע חלקי, ולכן קשה להגיד משהו על התמונה כולה, וגם לא לעשות חיתוכים ופילוחים בעלי ערך ותוקף.
מתברר שהמפה שפרסם משרד הבריאות מתייחסת לכ-600 יישובים שזה פחות מחצית ממספר היישובים בארץ. זאת משום שמסד נתונים של משרד הבריאות אינו כולל את המידע על התחסנות מטיפות החלב של קופות החולים (פרט למאוחדת). הרי המשרד כבר הודה בתשובתו שיש ברשותו מידע שמייצג רק 75% מילדי ישראל. וזה לא מספק.
אנחנו כבר פנינו לכל קופות החולים וביקשנו את המידע על שיעור ההתחסנות אצלם, אבל זאת הדרך העקומה לחשוף מידע. בשנת 2018 אנחנו מצפים שהרגולטור, כלומר משרד הבריאות, ידאג שכל המידע יהיה אצלו, במיוחד כשיש אינטרס ציבורי שהמידע יפורסם. לא רק לשם הפרסום, אלא גם כדי שהמשרד יוכל לפקח והציבור יוכל לעקוב אחרי התנהלותו בסוגיה כה חשובה שמסעירה את הציבור ומסכנת את בריאותו בימים אלה.
פורסם תחת: חדשות, משרד הבריאות
תגיות: חיסונים, חצבת, משרד הבריאות
חדשות אחרונות
- 10 בנובמבר 2025חשפנו: פירוט הוצאות נתניהו בניו יורק ובוושינגטון
- 10 בנובמבר 2025לעזוב את סילמן – חשפנו את רשימת התקנים הלא מאוישים במשרד להגנת הסביבה
- 6 בנובמבר 2025עתרנו נגד משרד הביטחון: מסרב לחשוף כמה כסף הועבר לסיוע הומניטרי בעזה
- 4 בנובמבר 2025המשטרה מסתירה את נתוני הפשיעה לשנת 2025
- 3 בנובמבר 2025מידע מהנהלת בתי המשפט: עלייה חדה בתביעות לשון הרע