למרות פסיקת העליון – משרד החינוך יפסיק לפרסם את תוצאות בחינות המיצ"ב הבית ספריות
אי אפשר להסתיר את האמת – אבל במשרד החינוך החליטו לנסות לעשות את זה. המשרד החליט להפסיק לפרסם את ציוני בחינות המיצ"ב ברמה הבית ספרית. ההחלטה התקבלה בעקבות בעיות האמינות שהתגלו בבחינות 2018 במבחני ההערכה בבתי ספר רבים, וגרמו לפסילת הציונים של כיתות ה' באנגלית ובמתמטיקה.
החלטת משרד החינוך התקבלה על רקע סכסוך עבודה שעליו הכריזה הסתדרות המורים, ודרישת מנהלי בתי הספר לבטל את הבחינות. משרד החינוך החליט כאמור, להפסיק לפרסם את הציונים ברמה הבית ספרית.
נזכיר, ב-2012 בעקבות מאבק התנועה הורה בית המשפט העליון למשרד החינוך לפרסם את ציוני המיצ"ב גם ברמת המוסד ולא רק את הציונים הארציים. רחלי אדרי, מנכ"לית התנועה לחופש המידע, אמרה כי משרד החינוך בוחר לתלות את כל תחלואי המערכת בפרסום תוצאות המיצ"ב. "עמדתנו היתה ונשארה כי ככל שמתקיימים מבחנים ומדדי הערכה במערכת החינוך יש להביאם בפירוט המלא ביותר לציבור ההורים והתלמידים".
פורסם תחת: חדשות
תגיות: בית המשפט העליון, מיצ"ב, משרד החינוך
חדשות אחרונות
- 8 ביולי 2026חשפנו: 667 עובדים עזבו את משרד התחבורה בתקופת מירי רגב
- 8 ביולי 2026חשפנו את נתוני הפשיעה הלאומנית של מחוז ש"י: זינוק של 560% בטרור היהודי
- 3 ביולי 2026נתוני המשטרה: שיא בעליית יהודים להר הבית
- 1 ביולי 2026בדקנו: משלחת המשפיענים של שיקלי עלתה חצי מיליון שקל
- 30 ביוני 2026חשפנו: כמה עלה לנו כנף ציון