דילוג לתוכן העמוד

הקנסות ממצלמות המהירות נחשפים: כ-600 מיליון שקל ב-4 שנים

מנתונים שמסרה משטרת ישראל לתנועה לחופש המידע עולה כי מערכת מצלמות א3, המשמשת את המשטרה לאכיפה אוטומטית של מהירות ונסיעה ברמזור אדום, הכניסה לקופת המדינה כמעט 600 מיליון שקל בארבע השנים האחרונות. במהלך התקופה הושבתו המצלמות לשנה, בעקבות קביעת בית משפט כי אינן אמינות, ומהנתונים עולה כי ההשבתה פגעה קשות בהכנסות. עם זאת, בתקופת ההשבתה של המצלמות מספר ההרוגים בכבישים דווקא ירד.

עוד עולה כי מאז שהמצלמות שבו לפעול ביולי שינתה המשטרה את מדיניות האכיפה שלה באופן שהגדיל מאוד את ההכנסות, והפחית את משפטי התעבורה. כך, למשל, רוב הכסף בחודשים האחרונים – 84 מיליון שקל מתוך כ-105 מיליון – הגיע מקנסות שניתנו לנהגים על עצירה באור אדום אחרי קו העצירה, עבירה שלא נאכפה בעבר.

בעבר סירבה המשטרה לחשוף את המידע, גם בדיונים בכנסת על יעילות מצלמות המהירות של פרויקט א3. עכשיו הם נחשפים לראשונה. עם זאת במשטרה סירבו למסור מידע על מיקומי המצלמות שמפיקות הכי הרבה דו"חות.

לדברי מנכ"לית התנועה, עו"ד רחל אדרי, "המענה המפורט מראה את איכות המידע שיש למשטרה, וכמה חשוב שהיא תפרסמו באופן יזום. רק על בסיסו ניתן לקיים דיון מהותי במדיניות האכיפה בתחום התנועה, ובתחומים אחרים כמו פשיעה. אנו מקווים שבקרוב מידע רב ככל הניתן יהיה זמין לאזרחים בלחיצת כפתור וביוזמת המשטרה".

המידע על מצלמות המהירות

לכתבה ב-YNET

בקשת המידע שהגשנו:

בקשת המידע למשטרה
עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️