בעקבות פניית התנועה: המשטרה מפרסמת את נתוני הפשיעה ב-230 יישובים בישראל
מפת הפשיעה של ישראל פורסמה לראשונה בעקבות פניה של התנועה לחופש המידע בשנת 2010. לצערנו, בכדי לקבל את המידע המעודכן, נאלצנו לפנות שוב למשטרה. המידע החשוב הזה צריך להתפרסם באופן שוטף, וברמת פירוט רבה יותר. למשל לא רק לפי ערים אלה גם בפילוח של שכונות. יום יבוא וזה יקרה
20 באוקטובר 2014
בעקבות פנייה של התנועה לחופש המידע, פרסמה המשטרה את נתוני הפשיעה ב-230 יישובים ברחבי הארץ. "מפת הפשיעה פורסמה לראשונה בעקבות פניה של התנועה לחופש המידע בשנת 2010", מספרת עו"ד אלונה וינוגרד, מנכ"לית התנועה. "לצערנו, בכדי לקבל את המידע המעודכן, נאלצה התנועה לפנות שוב למשטרה ולהמתין עד למתן התשובה על פי חוק חופש המידע. כאשר אין חולק כאשר מדובר במידע בעל חשיבות ציבורית, נותרנו עם השאלה מדוע המשטרה לא מפרסמת את המידע באופן יזום. האם כדי לקבל את המידע המעודכן תאלץ התנועה להגיש בקשת חופש מידע כל שנה? מדובר בנתונים שמפורסמים באופן שוטף במספר מדינות בעולם, אין סיבה שישראל לא תצטרף לאותן מדינות, כאשר הטכנולוגיה של היום מאפשרת שיתוף של המידע ברזולוציה מפורטת ומעודכנת הרבה יותר מכפי שהיא נעשית היום בישראל".
הנתונים שקיבלנו: נתוני הפשיעה ביישובים בישראל נכון לשנת 2012 (לפי שמות היישובים מ-א' ועד ת')
ככה עושים את זה בארצות הברית – באתר נגיש ובפילוח לפי שכונות
לכתבה של שאול אמסטדמסקי בכלכליסט
עבודת קודש!
אני מסכים שזה צריך להיות מפורסם באופן שוטף כולל פירוט לפי שכונות.
בנוסף הייתי מבקש מהמשטרה נתונים שמראים לנו כמה משאבים מושקעים במניעה לעומת הפשעים שמתבצעים בסופו של דבר. למשל – כמה משקיעים בתנועה וכמה פושעים יש בכבישים? כמה משקיעים בחיפוש אחרי סמים קלים וכמה משקיעים במניעת שחיתות?
תמשיכו בעשייה החשובה!
שלום, אני מבצע מיפוי ליישוב שיבלי אוםגנאם. האם יש נתוני פשיעה עדכניים, 2016 או 2017
תודה,
שלום