עיתון הארץ עתר לבית המשפט – לחשוף את יומן הפגישות של ראש הממשלה
העיתונאית רויטל חובל כותבת על בקשת המידע שהגישה לקבל יומן הפגישות של ראש הממשלה:
בדצמבר ביקשתי לקבל את לוח הזמנים של רה"מ ואת פרקי הזמן שהקדיש להתייעצויות משפטיות. במשרד רה"מ צפצפו. עתרתי עם "הארץ" לביהמ"ש וכעת נותר רק לראות כמה זמן גם זה יימרח
איך ראש הממשלה מבלה את יומו? אין לנו מושג. מדי פעם זורקים לנו דובריו הודעה על פגישה כזו או אחרת או על התייעצות ביטחונית, אבל איננו באמת יודעים מה עושה בנימין נתניהו ברוב שעות היממה. בכל דמוקרטיה מתוקנת ראש המדינה חושף מרצונו את סדר יומו בפני הציבור. אפילו נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, שובר כללי המינהל התקין, לא שבר מנהג זה.
מקורבים לנתניהו סיפרו לי בעבר על כך שהוא מקדיש שעות רבות להתייעצויות משפטיות הנוגעות לחקירותיו. זה רלוונטי במיוחד בעת הזו, לנוכח השימוע הקרב בתיקים 1000, 2000 ו-4000. רוב ההתייעצויות מתנהלות במעון ברחוב בלפור וברור כי הן באות על חשבון משימותיו הציבוריות של ראש הממשלה. חלק לא מבוטל מזמנו היקר מפז מופנה לענייניו האישיים.
נתניהו מצוי תחת חקירות כבר שלוש שנים ומכיוון שהוא מסרב באופן שיטתי לחשוף את סדר יומו באופן יזום, הגשתי בחודש דצמבר בקשה לקבל את יומנו, על פי חוק חופש המידע, תוך פירוט הזמן שהוקדש לחקירותיו. לבקשת התנועה לחופש המידע, נידב משרד ראש הממשלה בעבר כמה טבלאות עלובות לפגישותיו של נתניהו עם שרים, וזהו. יצוין כי ארגונים שעוסקים בתחום העדיפו בעבר להתמקד בהגשת בקשות מידע על הוצאות מעון ראש הממשלה והסדרי ניגוד עניינים של נתניהו,וככה יצא שעד היום לא התפרסם אף לו"ז מסודר. כל זה קורה בניגוד להנחיית היועץ המשפטי לממשלה ב-2009 שקבע כי סדר יומו של ראש הממשלה הוא מידע ציבורי.
במשך חצי שנה לא קיבלתי מענה לפנייתי. לא דחייה, לא סירוב, לא בקשת ארכה – התעלמות. חוק חופש המידע קובע כי יש לתת מענה לבקשה בעניין תוך 90 יום, אבל במשרד ראש הממשלה מצפצפים עליו. ככה זה כשיכולים. לפני חודש וחצי עתרתי יחד עם עיתון "הארץ" באמצעות עו"ד טלי ליבליך הלוחמנית לבית המשפט המחוזי בירושלים והשופט עודד שחם הורה למדינה להגיב בתוך חודש. המועד הגיע, וכצפוי, הפרקליטות, זו שמייצגת את משרד ראש הממשלה, ביקשה ארכה של חודש כדי לקבל החלטה בבקשה. שמעתם טוב: "כדי לקבל החלטה בבקשה". מה עשו שם עד עכשיו? התעלמו. כי הם יכולים.
למעט הנחייתו של היועץ, יש שלל פסיקות שחייבו ראשי ערים לפרסם את יומניהם וישנו כמובן גם פסק הדין המפורסם של בית המשפט העליון, בו חויב נתניהו לפרסם את מועדי שיחותיו עם המיליארדר שלדון אדלסון. נכון לעכשיו, הפרקליטות אמורה להגיב על העתירה בתחילת אוגוסט. אני מניחה שגם אז היא תבקש ארכה "בשל עומס חריג". לאחר מכן אולי ייקבע דיון ומתישהוא גם יינתן פסק דין לטובתנו. עד ליום המיוחל הזה, אני מקווה שבית המשפט ישים סוף למריחה הזו ויראה לכולנו שלפעמים יש שופטים בירושלים.
יומן הפגישות המתעדכן של הנשיא טראמפ
פורסם תחת: חדשות
תגיות: בנימין נתניהו, יומן פגישות
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 16 בינואר 2025בעקבות עתירת התנועה נחשף – שיעור ההתחסנות נגד נגיף הפפילומה הוא רק 55%
- 3 בינואר 2025התנועה חושפת: אלה שיעורי ההתחסנות ביישובים קטנים בישראל
- 30 בדצמבר 2024התנועה חושפת: חובות המפלגות למדינה מגיעים ל-137 מיליון שקל
- 30 בדצמבר 2024מה נתניהו מסתיר מהציבור על מצבו הבריאותי
- 26 בדצמבר 2024ניצחנו – בית המשפט הורה למשרד החינוך לפרסם את תוכניות גפ"ן בחתך בית ספרי